Wat is cryolipolyse?

Cryolipolise gebruikt koude temperaturen om vetcellen af ​​te breken. De vetcellen zijn met name extra gevoelig voor de effecten van koude.

Waarvoor dient cryolipolyse?

Cryolipolise is ideaal voor iedereen die plaatselijke vet wil verminderen. Denk hierbij aan de probleemzones die ondanks dieet en lichaamsbeweging maar niet willen verdwijnen.

Cryolipolysis-procedure

Na een beoordeling van de afmetingen en de vorm van de probleemzone die moet behandeld worden, wordt een applicator met de geschikte afmeting en kromming aangebracht. Een gelpad wordt geplaatst om de huid te beschermen. De probleemzone wordt in de holte van de applicator gezogen. De temperatuur in de applicator daalt, en de koude verdooft het gebied. Patiënten ervaren soms ongemak door de trekkracht van het vacuüm op hun weefsel, maar dit verdwijnt binnen enkele minuten zodra het gebied volledig gevoelloos wordt.

Wat doet cryolipolyse?

Het doel van cryolipolyse is om het vetvolume op een probleemzone te verminderen. De gewonde vetcellen worden geleidelijk geëlimineerd door het lichaam gedurende 4 tot 6 maanden. Gedurende die tijd neemt de probleemzone af in grootte.

Deze procedure wordt uitgevoerd zonder verdoving en doet geen pijn