Cryolipolyse

= vetbevriezing

Wat doet deze behandeling

Dit is een methode om vetcellen in het menselijke lichaam af te breken door ze bloot te stellen aan koude. Het is een gecontroleerde koeling op bepaalde lichaamsdelen, ter verbetering van de lichaamscontouren. De blootstelling aan deze koude zou celvernietiging veroorzaken van onderhuids bindweefsel, zonder schade aan te richten aan het omliggende weefsel. Hierbij zorgt het lichaam voor een natuurlijke manier van afvoer van de antistoffen. Het is een niet-chirurgisch alternatief op lipsosuctie.

VET BEVRIEZEN = CENTIMETERS VERLIEZEN

Tijdens de behandeling koelt een speciale applicator de vetcellen op specifieke plaatsen op het lichaam, deze gecontroleerde bevriezing verwijderd de vetvellen en de vetlaag zal geleidelijk verminderen. Door middel van precies gecontroleerde verwarming en snelle afkoeling van het onderhuids vetweefsel wordt deze kapot gemaakt, de warmte stimuleert de cellen en de daaropvolgende onderkoeling breekt dan de vetcellen af.

Na de behandeling kan tijdelijk lokale roodheid, blauwe plekjes en een lichte gevoelloosheid optreden, deze verdwijnen weer na verloop van tijd.

Hoe gaan we te werk?

We starten met een intakegesprek. De te behandelen zones worden opgemeten in cm en de vetmassa wordt gemeten, hierna plaatsen we een membraam op de huid zodat de extreme koude niet rechtstreeks de huid raakt, dan wordt de aangepaste applicator kop op de zone geplaatst die men wilt behandelen. Het toestel heeft verschillende gradaties van zuigkracht (vacuüm) deze worden aangepast naar gelang de stevigheid van de huis en het weefsel. De behandeling duurt ongeveer 45-60minuten per gekozen zone.

Na de behandeling wordt de huid gecontroleerd en opnieuw opgewarmd door middel van effleurages.

Bij start van de afkoeling voelt men een extreme koude, dit gevoel neemt af na enkele minuten.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Zowel voor mannen als vrouwen die hun plaatselijke vetophoping willen verkleinen.

De behandeling is niet geschikt om veel gewicht ineens te verliezen of voor mensen met obesitas.

Cryolipolyse of coolsculpting is ook ideaal voor personen die al veel gewicht verloren hebben en ondersteuning nodig hebben op de plaatsen waar het te veel aan vet nog aanwezig is.

De meest behandelde probleemzones zijn:

– zwembandjes

– lovehandles

– buik

– billen

– heupen

– bovenarmen

– onderkin

Wat zijn de voordelen van cryolipolyse:

– geen narcose of verdoving nodig

– geen bloedverlies

– geen down time

– geen littekenweefsel

– mooie overgang naar het omliggende weefsel dat onbehandeld is

– maximaal 30% vetverlies per behandeling (0,5 – 1,5cm)

Hoe vaak kom je voor deze behandeling:

Dit hangt van de densiteit ven het vet en de wens van de klant af, meestal raden wij hierbij 2 à 5 behandelingen per zone aan. Soms volstaat 1 behandeling, bij minimaal vet (kleine randjes). Hou ouder het vet hoe meer behandelingen.

Dezelfde zone kan opnieuw behandeld worden na 6-8weken, en maximum 2 zones per sessie. Wilt men een andere zone behandeling binnen deze periode is dit mogelijk.

De eerste resultaten worden zichtbaar na +/- 2 weken, het proces kan tot 6maanden na de behandeling plaatsvinden

Thuisverzorging:

Neem een gezond voedingspatroon aan en regelmatige lichaamsbeweging zijn een must voor het behoud van een blijvend resultaat, zodat men geen nieuwe vetcellen gaat aanmaken.

Geinteresseerd?
Wil je meer informatie?

Maak dan nu een afspraak!